Над 500 българи тропнаха най-дългото хоро

най-дългото хоро
Над 500 любители на българските хора от цяла България се хванаха на голямо хоро на Дъновистката поляна в сърцето на Рила. Инициативата се проведе в рамките на фестивала „Рила ни гледа“, пише tok.bg.

Най-дългото хоро се изви в сърцето на Рила. На Дъновистката поляна край Седемте рилски езера ръка за ръка се хванаха любители на българските народни танци от цяла България.

Над 500 души се хванаха на хорото, което бе част от атракциите на традиционния фестивал „Рила ни гледа“.  Хорото се изви в два концентрични кръга на поляната, която се смята за една от най-енергийните точки в България.

най-дългото хоро
„Надяваме се, че с това хоро, хванати ръка за ръка в ритъма на българските танци, нашата енергия се слива с космическата и става още по-силна.“, сподели инициаторката на събитието Дилиана Диканска.

Идеята дошла преди години, когато тя видяла как хората спонтанно се хванали на хоро на Дъновистката поляна, а емоцията била заразителна.

Голямото хоро в сърцето на Рила бе част от тазгодишния традиционен фестивал „Рила ни гледа“. В него взеха участие 16 танцови и певчески групи от цялата страна.

най-дългото хоро