България на световното ИТ изложение в Дубай

ScaleFocus

ScaleFocus

През следващите 10 години използването на мобилни устройства ще има такова влияние върху хората и организациите, каквото е влиянието на интернет през последните 20 години. Това споделят от ScaleFocus, които представиха България  на едно от трите най-големи ИТ изложения в света, Gitex.

„Мобилност“ означава да се работи отвсякъде, по всяко време и от всякакво устройство. Хората и организациите все повече ще работят „в движение“. Дните, в които вършим работа зад бюрото, са минало: мобилните технологии се прилагат вече в почти всяка важна сфера.

Според проучване, цитирано от ScaleFocus, за всеки трети от бизнес лидерите (33%), мобилността  увеличава производителността на служителите. 31% отчитат подобрения върху работните процеси в организацията, а 30% – в удовлетвореността на клиентите.

Използването на desktop компютрите като основно средство за работа ще намалее от 41% сега до 6% след 5 години. Смарт телефоните, таблетите и лаптопите ще ги заменят.

Три нови решения, свързани с мобилност, представи българската high-tech компания на Gitex: за мобилно застраховане (MobIns), за оптимизиране на логистични маршрути и за управление на транспортни отдели (Fleet Management).

Освен мобилността, Gitex очерта и големия набор от данни (Big Data), облачните технологии и сигурността като другите три най-важни тенденции в ИТ в света.

Международното изложение за информационни услуги и технологии GITEX е най-голямото в Близкия Изток, Северна Африка и Южна Азия, и едно от трите най-големи в света. Организира се ежегодно от  1981 г. в Дубай, ОАЕ.

Тази година изложението е от 18 до 22 октомври и привлече над 142 хиляди ИТ експерти от 150 държави, и над 80 % от най-известните ИКТ марки в света.

ScaleFocus е българска hightech компания с офиси в София, Лондон, Пловдив и Мюнхен, и с клиенти в 15 държави от Европа, Северна Америка и Азия. В компанията работят близо 250 специалисти.

ScaleFocus

ScaleFocus

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.