Червеното вино – полезно и любимо на българите

интернет

интернетСлед като премиерът Бойко Борисов се закани, че няма да лекува българите, които си похапват сланина, не остана друго, освен да се насладим на чаша хубаво вино.

Българите от край време са ценители на гроздовата напитка. Дали чаша червено вино, или пък бяло, или защо пък не розе – българинът обича виното определено.

Освен че е любима напитка, виното е и много полезно.

В сезона на зимата за предпочитане е червеното вино, което сгрява и допълва чудесно студените зимни дни. Червеното вино е и по-подходящо за трапезата през зимата, когато се консумира основно свинско месо.

А foodpanda ни предлага няколко забавни факти за червеното вино.

интернет

интернет

Пиенето на червено вино подобрява семейния и интимен живот. Хората, които пият по една чаша червено вино дневно, имат по-щастлив семеен живот.

Най-големите любители на червено вино са китайците. Това се дължи на факта, че те вярват в лечебните свойства на напитката.

Цветът на виното може да ви подскаже от кой регион е. Колкото по-тъмен е нюансът, от толкова по-топъл климат идва.

Най-ранните източници за винопроизводство датират от периода на неолита 8500-4000 г. пр.н.е. Римляните са тези, които го правят популярни.

Червеното вино помага за поддържане на перфектна форма. Калориите в него се метаболизират по различен начин от калориите набавени чрез мазнини, въглехидрати и протеини.

Каберне Совиньон е от средно до плътно вино, което се консумира с телешко или агнешко месо.

Мерлото е най-предпочитаният вид червено вино за Коледните празници. Консумира се с птиче меса.интернет

интернет

Пино Ноар е виното, което се съчетава добре с меки сирена и леки кремообразни десерти.

Санджиновезе пък е най-доброто червено вино за паста и пица.

Винаги съхранявайте бутилките червено вино на тъмно и хладно място, в легнало положение, за да не изсъхне и окисли корковата тапа.

интернет

интернетДобави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.