80-годишна варненка е най-екстремната българка

интернет

интернет

80-годишната варненка Пенка Балева е най-екстремната българка през 2015 година. Тя получи приза „Респект – 2015“.

„Всяка българка мечтае да бъде Пенка Балева!“ – така беше представена варненката с дряновски произход от писателката-пътешественичка Магдалена Гигова при връчването на статуетката. Художникът Иван Яхнаджиев подари на Пепи специална картина, „вдъхновена от нейния дух, копнеещ за полет“.

В обръщението си към призьорката, той каза „Пепи, бъди здрава и продължавай да радваш и да прославяш България с духа, волята и смелостта си! Ти си уникална!“
По време на церемонията Пенка Балева разказа вдъхновено за последния си 39-ти бънджи скок, осъществен на 15 август тази година, в Деня на Варна, от високия 192-метров Европейски мост, намиращ се в австрийските Алпи.

Пътното съоръжение е едно от 10-те най-страшни места в света за скачане с бънджи. Личният й рекорд стана възможен с абсолютната подкрепа на „Винпром“ – Пещера. В отговор на приветствията към нея Пенка Балева пожела на цяла България, Варна и Дряново по-добри бъдещи дни!

Ще продължава ли да скача 80-годишната Пепи? На въпроса тя отговори „Не мога да спра да мечтая! В кръвта ми е да се надпреварвам с времето!“

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.