Априлци гощава със сланина и греяна ракия за празника си

сланина и греяна ракия

Априлци тази година ще гощава отново със сланина и греяна ракия. Това ще се случи на 18 февруари 2017 г. Тогава НЧ „Светлина 1895 г.“ – гр. Априлци и община Априлци канят на 7-ми традиционен празник на сланината и греяната ракия – 2017 г.
По време на уикенда ще бъдат представени типичните за района печена сланина и греяна ракия на фона на народни песни, хора и хумор.

Специален гост на празника тази година ще бъде Събин Ранков – най-яркият участник във второто издание на Masterchef, който ще приготви т. нар. „бабина гозба“ в големия чорбаджийски тиган.

сланина и греяна ракия

Гостите и посетителите на Априлци могат да очакват многобройни кулинарни специалитети, разнообразни конкурси и изненади.

За доброто настроение на всички ще се погрижи отново Райко Кирилов, както и други певци, оркестри, танцови формации.

А ето и рецептата как се прави прословутата сланина в Априлци.

Рецептата е простичка: запържен лук, праз и сланина, а накрая се прибавят яйца, става нещо като омлет.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.