Ботев и Каравелов грейнаха в Попово

в. Труд

в. Труд

Ботев, Каравелов и части от техни произведения грейнаха на стена до гимназия „Хр.Ботев“ в Попово за най-българския празник, съобщи директорът на училището Венелин Лазаров.

Графитите са направени от трима млади художници от града, които подарили творбата си на съгражданите си. Горан Ганчев, Ивайло Росенов и Симеон Желев осигурили чрез приятели всички нужни материали и работили три дни по патриотичното пано, което е разположено върху площ от близо 4 метра.

„Младежите сами дадоха идеята и ние я приветствахме. Избраха Ботев и Каравелов, защото в сградата има ученици от две училища, наречени на тези велики българи“, разказа Лазаров, цитиран от в. „Труд“.

Той допълни, че двама от художниците са завършили в Шуменския университет, но не могат да се реализират по специалостта си. Третият все още учел във Велико Търново.

Според приятели на младите родолюбци материалите им били осигурени от българи, живеещи зад граница и местни спонсори.

Директорът на гимназията Лазаров пък смята да предложи на художниците да продължат проекта и изрисуват още възрожденци на стената. С учителите от гимназията смятат да предложат там да бъде поставен и образът на Таньо войвода, чието име е свързано с Попово.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.