Българин се бори за титлата спортист на годината на Белгия

gol.bg

gol.bg

Филип Миланов – българският лекоатлет, е един от основните фаворити за титлата спортист на годината на Белгия, съобщава вестник Хет Нювсблад.

Миланов, който е роден в Белгия, е сочен за фаворит за това признание заедно с крилото на Манчестър Сити и национал по футбол на страната Кевин де Бройне, и колоездача Грег ван Авермет.

Номинациите бяха обявени от сайта sportspress.be, който представлява асоциацията на белгийските спортни журналисти. Борбата за най-престижната категория при мъжете ще бъде оспорвана и непредвидима.

Кевин де Бройне постигна много сериозни успехи с предишния си отбор Волфсбург, участва във всички мачове на националния отбор на страната, който се класира на Евро 2016, а като допълнение направи и трансфер в Манчестър Сити, който води в класирането на Висшата лига.

Колоездачът Ван Авермет пък спечели два етапа от обиколката на Франция- индивидуалното бягане по часовник и след това още един.

Дискохвъргачът Филип Миланов има сребърен медал от Световното първенство в Пекин, както и победа в Диамантената лига. Отделно от това, постави и национален рекорд на Белгия. Родителите му са спортисти, а баща му Емил Миланов, роден в Кюстендил, също се е занимавал с хвърляне на диск и има шампионска титла на България за юноши през социализма, припомня gol.bg.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×