„Дякон Левски“ отива в Кан

Васил Левски, littlebg.com

интернет

На 19 май 2015 г., филмът „Дякон Левски“ на режисьора Максим Генчев ще бъде представен на филмовия фестивал в Кан – Франция. Фестивалът тази година ще се проведе от 13 до 24 май, като прожекцията на българската лента ще бъде на 19-ти май от 18:00 часа в Зала С във Фестивалния център.

За събитието информира екипът на филма в социалната мрежа Фейсбук, където вече e качен и плаката, с който филмът ще бъде рекламиран в Кан.

Както е ивестно, главната роля на Апостола във филма „Дякон Левски“ е поверена на актьора от плевенския театър Веселин Плачков. Освен него във филма участват още двама плевенчани – Цветомир Ангелов, който играе Панайот Хитов, и Цветомир Нечев, който влиза в ролята на Иван Кършовски.

Тази година кинофестивалът в Кан ще бъде открит с филм на френската режисьорка Еманюел Берко с участието на Катрин Деньов в една от главните роли.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.