Пловдив стартира кампания за популяризиране на археологията си

Пловдив, littlebg.com

oldplovdiv.com

Община Пловдив стартира масирана кампания в цялата страна за популяризиране на пловдивската археология. Очаква се рекламата да бъде видяна от минимум 1 милион зрители и е насочена към разработване на вътрешния туристически пазар.

По думите на заместник-кмета Стефан Стоянов този пазар не трябва да бъде подценяван, тъй като половината от туристите в града са българи.

От 3 до 6 юни Община Пловдив ще участва на международното изложение на туроператорските фирми, което се провежда в Париж, съобщи още Стоянов.

Френският туристически пазар е все още неразработен за страната, а той се налага като лидер на борсата на туристическите културни продукти, подчерта Стоянов. По думите му над 90% от френските туристи, които идват у нас, са от сферата на културния туризъм. Това са потвърдили представителите на две значими френски онлайн туристически медии, които в рамките на събитието са направили множество интервюта и срещи в региона.

Стоянов изрази надежда, че след като изложбата на тракийското наследство по земите ни в Лувъра стана факт, и на френските туроператори организаторите са обяснили, половината от експонатите са от фонда на пловдивския археологически музей, интересът на Франция към туристическите продукти на страната ни и Пловдив ще бъде чувствително повишен.

Discovery Chanel, която преди дни придоби собствеността върху Eurosport, стартира преговори с Общината да снима филм за Пловдив като европейска столица на културата през 2019 г.

Според кмета на Пловдив Иван Тотев този факт е изключителен успех за града, тъй като нито една община, по думите му, не може да си позволи финансово известният телевизионен канал да направи филм за нея.

Участието на гигант от мащаба на Discovery Chanel като партньор на форума е изключителен успех за нас и се надяваме да бъдем атрактивни, заяви още кметът Иван Тотев.

Пловдив, littlebg.com

oldplovdiv.com

×