Начало Стара планина Кой е най-дългият град в България?

Кой е най-дългият град в България?

2 коментара

gabrovo-680x351
Най-дългата пешеходна улица се намира в България, по-точно – в Пловдив. Тя е точно 1750 метра дълга. Чудесен повод за гордост, нали?

А знаете ли кой е най-дългият град в България?

Смолян

Смолян

София, Смолян, Бургас, Габрово – на кой залагате? Ако изключим столицата на България, който се предполага да е най-най, във всяко едно отношение, то ако се заложили на Бургас, сте сгрешили.

Спорът тук е между Смолян и Габрово. Родопското градче е дълго около 24-25 км, но старите габровци твърдят, че Габрово е точно 25 км, докато за Смолян габровци са категорични, че няма и 10 км.

Но Уикипедия е безпощадна в това отношения – информацията за най-дългия град в България кореспондира със Смолян, като е отбелязано, че „може би най-дългият град в България – близо 24 – 25 км“. Докато подобни данни няма да намерите за Габрово.

Габрово

Габрово

Никъде не се споменава каква е неговата дължина, поне не и в Уикипедия. Но за разлика от енциклопедията, габровци явно са премерили надлъж и нашир своя град и са категорични – точно 25 км е.

Въпреки спора, едно е ясно – и Габрово, и Смолян са чудесни български градове, които всеки българин трябва да посети.

Печели пари през свободното време
2 коментара
0

Подобни публикации

2 коментара

красимир комитов 01/11/2016 - 11:33

„Родопското градче е дълго около 24-25 км, но старите габровци твърдят, че Габрово е точно 25 км, докато Смолян няма и 10 км.“–последно колко е Смолян 10 или 25 км. ?!?

Reply
Димитър 30/10/2018 - 19:56

Габрово е дълъг може би и повече от 25,но в wikipedia пише точно 25 и да пише го

Reply

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност