Рекламираме България по Eurosport като мечтаното място за почивка

България, Министерство на туризма

Министерство на туризма

Около 2 млн. евро без ДДС –  толкова ни струват рекламните клипове, които ще се излъчват по четири телевизии – Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel. С тях страната ни ще се рекламира като мечтаното място за почивка. И идеята е милиони хора по света да се запалят и да поискат да видят очарованието на страната ни и разбира се – да се изкушат да ни посетят.

По този начин България се опитва да привлече немски или френски туристи, като компенсация за спада на руски и украински такива, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова идеята на телевизионната кампания.

За да се стартира максимално бързо, са използвани вече съществуващи клипове, които са допълнително адаптирани за кампанията – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм.

По всеки от четирите канала ще се проведат 3 вълни на излъчване на рекламни клипове с продължителност по 8 седмици всяка, като в края на годината рекламните спотове ще са достигнали над 20 000 излъчвания на няколко континента.

Те са на немски, френски, английски, руски, испански и български език, като се работи и по други езикови версии. Клиповете ще бъдат излъчвани в праймтайма на телевизиите предимно вечер и в сутрешните емисии.

Проектът за реклама на България по паневропейските телевизии се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., като неговото изпълнение през годините е било забавено.

Четирите медии на практика обхващат почти цялата територия на Европа, също държави от Близкия Изток, Африка и Азия. Според анализите и проучванията именно европейските държави са сред основните целеви и генериращи пазари за българския туризъм.

В момента се финализират преговори с телевизиите за посещения на снимачни екипи в България, което е бонус към сключения договор. Друга допълнителна безплатна активност, върху която работи екипът на министерството, е реклама в интернет каналите на четирите медии.

 

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×