Щерката на създателя на ансамбъл „Българе“ стана „Мис абитуриентка 2015“

Facebook

Facebook

Абитуриентката Николая от Трявна смая социалните мрежи с уникален фолклорен тоалет.

Красивата рокля я направи „Мис абитуриентка 2015“ – най-красивата абитуриентка на България.

Тоалетът е сътворен от „Работилница за народни носии“ град Трявна. Стилната рокля с интерпретация на фолклорни мотиви от Шопско е съвместна работа на третокурсника от Националната художествена академия в специалност „Мода“ Цветомир Петков и майсторката на български народни носии от град Трявна Райна Ганчева.

И е ушита само за 48 часа!

Горд до чедото си в тържествената вечер позираше известният й баща Христо Димитров – създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и председател на сдружение „Пазители на българщината“.

„За мен не е имало капка колебание да облека такъв тоалет на абитуриентския си бал. Иска ми се да дам пример как нещата могат да се съчетаят така, че красивото в традициите ни да стане част от съвременния празник!“, споделя красивата зрелостничка, цитирана от Dnes.bg.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

 

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.