Лени Кравиц показва хобито си за първи път в България

Лени Кравиц

Лени Кравиц

Изложба с фотографии, заснети лично от рок звездата Лени Кравиц, ще бъде представена за първи път у нас. Родната публика ще може да да проследи хобито на музиканта по време на шестото издание на платформата “Майстори на фотографията”. Изложбата на Лени е озаглавена FLASH и ще бъде официално открита в София на 7 април, от 18.30 ч. във Vivacom Art Hall.

Столицата ни е четвъртата спирка от турнето на FLASH, което започва в Лос Анжелис. Изложбата може да бъде видяна в рамките на месец април. Част от FLASH е изложбата Ascension на Матю Битън, фотограф, графичен дизайнер на музикални албуми, носител на Грами и личен фоторепортер на Кравиц. Изложбите пристигат у нас благодарение на фондациите “Америка за България” и „Мусиз“.

Прочут, обожаван, постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери, папараци, всички оборудвани със смарт телефони, камери, микрофони и светкавици, Лени Кравиц насочва обектива към тези, които го следват навсякъде. Той обръща ловко фокуса и събитията, снима тези, които го снимат, така се ражда серията FLASH – черно-бели фотографии, запечатали всекидневието на звездата през нейните собствени очи, ярки образи, неочаквано хванати в клопката на собствените си действия.

“Превърнах нещо, което би могло да бъде страшно дразнещо, в нещо интересно, в предизвикателство” – казва самият изпълнител. “Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно към тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка”, споделя още Лени.

Той разказва, че когато бил още дете, често се случвало да си играе с „Лайка“-та на баща си, тогава кореспондент във Виетнам. Преди няколко години негов приятел фотограф му дава камерата си, за да снима. Тя се оказва модел на „Лайка“, която залива Кравиц със спомени за детството и баща му.

Лени Кравиц

Лени Кравиц

Тогава рокаджията решава да излезе навън и да снима света около себе си – парадоксално обаче, защото светът около него също го снима! „Вместо да се ядосвам, че не мога да се разхождам спокойно и да снимам, аз фотографирах каквото беше пред очите ми. Трябва да уловиш момента от твоя собствен живот, който стои пред теб. Затова започнах да снимам хората, които снимат мен, това се превърна в танц, в игра“, казва музикантът и фотограф.

Ascension ще покаже и фотографиите на дългогодишния приятел на музиканта Матю Битън. Фотографът застава от другата страна на обектива и ни представя интимни моменти от всекидневието на рок звездата на сцената, на път и когато си почива. По този начин FLASH и Ascension се обединяват, за да представят гледните точки за живота на музиканта отвън и отвътре в един цялостен спектър.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×