Немски лейбъл ще разпространи новия албум на „Мистерията на българските гласове“

 албум

Предстоящият нов албум на хор „Мистерията на българските гласове“ ще бъде издаден и разпространен извън България от независимата немска звукозаписна компания „Професи Пръдакшънс“.

Издаването на албума е планирано за началото на 2018 г., сподели за медиите управителят на „Шуберт Мюзик Пъблишинг“ за България Бояна Бункова. Тези, които нямат търпение да дочакат издаването на албума, ще имат възможността да закупят първия сингъл към него през ноември тази година.

Сингълът ще бъде разпространен дигитално и на плоча в много ограничена бройка и ще бъде придружен с видеоклип, върху който в момента усилено се работи.

Новият албум на „Мистерията на българските гласове“ е плод на почти двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници в него. Специален гост в албума е австралийката Лиса Джерард, известна на меломаните, както като член на дуото Дед Кен Денс, така и като композитор и изпълнител на филмова музика.

През 2000 г. тя печели „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор“, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер. В албума също така участват и световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и Dead Can Dance. В песните слушателите ще доловят присъствието и на Петър Миланов – китара, Христина Белева – гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от „Шуберт Мюзик Пъблишинг“, а песните в него са специално композирани за хора от Лиса Джерард, ирландския композитор Джулс Максуел и българския композитор Петър Дундаков, който също така е музикален продуцент на албума.

албум

Феновете на хора и на Лиса ще имат избор при закупуването на новия албум, който ще е достъпен във всички дигитални платформи, на компакт диск и под формата на винил.

Част от българските любители на „Мистерията“ имаха уникалната възможност да чуят за първи път съвместните изпълненията на хора и Лиса Джерард по време на двата им успешни концерта през юни в софиийската зала „България“ и на пловдивския античен театър, по време на които публиката многократно се изправи на крака.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.