Начало Новини Новооткрито държавно училище в Бургас – като европейско!

Новооткрито държавно училище в Бургас – като европейско!

0 Коментар

държавно училищеПросторни светли коридори с много цветя и приветливи класни стаи, обзаведени според нуждите на децата, посрещат първите ученици в най-новото бургаско училище „Александър Георгиев Коджакафалията“.

Училището е държавно, и е първото новооткрито училище от 30 години, отбелязва e-burgas.com.
Училището е разположено в сградата на бившия интернат, който претърпя основен външен и вътрешен ремонт през последната година. Сега сградата има изцяло нов облик, след като бе санирана, в двора бяха изградени нови спортни площадки и озеленяване, а стаите и коридорите претърпяха пълна промяна на визията и функцията си. Освен това училището бе свързано чрез топла връзка със сградата на Френската и Математическата гимназия.

държавно училище

В коридорите са монтирани шкафчета, в които учениците ще могат да оставят учебниците и помагалата, които използват в училище и така няма да им се налага всеки ден да носят тежките раници. Шкафчетата вече са надписани с имената на децата, които ще получат ключ за тях. В стаите пък има проектори, които ще прожектират образователни филмчета на учениците. Всяка стая е обзаведена по различен начин, според образователната програма.

държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност