Новооткрито държавно училище в Бургас – като европейско!

държавно училищеПросторни светли коридори с много цветя и приветливи класни стаи, обзаведени според нуждите на децата, посрещат първите ученици в най-новото бургаско училище „Александър Георгиев Коджакафалията“.

Училището е държавно, и е първото новооткрито училище от 30 години, отбелязва e-burgas.com.
Училището е разположено в сградата на бившия интернат, който претърпя основен външен и вътрешен ремонт през последната година. Сега сградата има изцяло нов облик, след като бе санирана, в двора бяха изградени нови спортни площадки и озеленяване, а стаите и коридорите претърпяха пълна промяна на визията и функцията си. Освен това училището бе свързано чрез топла връзка със сградата на Френската и Математическата гимназия.

държавно училище

В коридорите са монтирани шкафчета, в които учениците ще могат да оставят учебниците и помагалата, които използват в училище и така няма да им се налага всеки ден да носят тежките раници. Шкафчетата вече са надписани с имената на децата, които ще получат ключ за тях. В стаите пък има проектори, които ще прожектират образователни филмчета на учениците. Всяка стая е обзаведена по различен начин, според образователната програма.

държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище държавно училище

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×