Варненка стана „Мис Родопи“

Мис Родопи
За втора поредна година родопското село Момчиловци, община Смолян, е сцена на националния конкурс за красота „Мис Родопи. Победителка стана Марина Георгиева от Варна на 23 години.

Тя печели 3000 лв. и ще бъде рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“. Победителката и подгласничките ще получат възможност да посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Конкурсът бе един от акцентите на международния Фестивал на киселото мляко – култура и традиции, който среща българската и китайската култура за втора поредна година в село с. Момчиловци. След успешното първо издание на фестивала и тази година събитието популяризира българските традиции в производството на кисело мляко и сирена, богатството на фолклора, обичаите и автентичните занаяти. Фестивалът представи и уникални аспекти на китайската култура чрез Театъра на сенките от световноизвестната китайска артистка Сюесюе Чън и традиционното китайско кулинарно изкуство „карвинг“, демонстрирано от Ци Тан.

Мис Родопи

Бляскавият акцент на фестивала – конкурсът „Мис Родопи“ очаквано събуди огромен интерес. В състава на журито бяха Евгения Калканджиева, основател на модна агенция „Визаж“, Габриела Василева, „Мис България“ 2012 г., представители на компанията Bright Diary, Иван Тодоров от бутиковата винарска изба „Тодоров“ – ключов партньор на събитието. Празничната вечер продължи с удивителния концерт на Нелина и рок група „Атлас“. Звездният спектакъл приключи с красиви фойерверки над село Момчиловци.

Повече информация за програмата на фестивала, както и за конкурсите, можете да намерите на http://www.momchilovtsifest.bg.

Мис Родопи

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.