Deutsche Bank назначи българин за изп. директор

Deutsche Bank

Deutsche Bank назначи българина Борислав Иванов за изпълнителен директор на Deutsche Bank в Русия.

Иванов ще заеме и поста на управител на Борда на директорите на ООО „Дойче Банк“, след като бъде получено съответното разрешение от Руската централна банка.

Иванов ще бъде на пряко подчинение на Петер Тилс, главен изпълнителен директор на Deutsche Bank AG за Централна и Източна Европа и на Сатвиндер Сингх, директор отдел търговски и банкови услуги за регион EMEA (без Германия) в Deutsche Bank AG.

„Борислав Иванов застава на мястото на Анет Фивег, която успешно ръководи процесите по преструктуриране на Deutsche Bank в Русия в съответствие с международната стратегия за развитие на банката“, се казва в официалното съобщение до медиите от банката.

Борислав Иванов работи над 17 години в Deutsche Bank в региона на Централна и Източна Европа. От 2014 г. до момента той е заемал длъжността главен изпълнителен директор и председател на УС на Deutsche Bank Украйна.

„В този период банката съществено е подобрила своята рентабилност и ефективност на действие в региона“, отбелязват от групата. „До тогава Иванов е бил директор на представителството на Deutsche Bank в София, където успешно развива и разширява пазарния дял на банката и въвежда стратегии за големи корпоративни сделки, чрез които Deutsche Bank се утвърждава като предпочитан партньор за местните банки“.

Иванов има диплома по бизнес администрация от Свободния университет в Берлин, Германия. Той владее руски, английски, немски и български език.

„Бихме искали да благодарим на Анет Фивег за изключително важния принос за Deutsche Bank в Русия. В същото време за нас е изключително приятно да приветстваме Борислав Иванов, който има забележителен опит в работата на Deutsche Bank в региона. Дълбокото познаване на спецификите на региона в комбинация с опита му в глобалната дейност на банката ще му позволят да издигне Deutsche Bank на ново ниво в Русия“, заяви Питър Тилс, изп. дир. на Deutsche Bank за Централна и Източна Европа

Русия е и ще продължи да бъде един от най-привлекателните и важни пазари за Deutsche Bank в Европа, добавят от банката. „Deutsche Bank се стреми да наложи все по-широкото си присъствие на този пазар и вече има над 1200 служители в Русия“.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.