Начало Българи юнаци Ева Тонева – българката, която е четвъртият най-добър фотограф на храна в света

Ева Тонева – българката, която е четвъртият най-добър фотограф на храна в света

от LittleBG
0 Коментар

Българка, която има несполучлив първи опит с готвенето – прегаря пържените яйца, сега е призната за четвъртия най-добър фотограф на храна в света от американско издание. Прегарянето на яйцата станало малко, след като се запознава с мъжа, който ще стане неин съпруг, разказа пред БНР Ева Тонева.

Ева Тонева

„От малка проявявах интерес към готварските книги на мама и по-специално към снимките към рецептите, а те бяха оскъдни. По време на майчинството снимах това, което готвех и публикувах в един кулинарен форум. Моят мъж видя, че има нещо в снимките и предложи да се занимавам професионално с фотографиране на храна“, каза българката.

Тонева, която сега е майка на две деца, обясни, че страстта към храната и снимането ѝ се развила постепенно.

„Живеехме в Бърно, Чехия, където моят съпруг работеше. Там започнах да приготвям и снимам по-често храната, която приготвям за семейството“, каза тя и се описа като любител кулинар и любител фотограф.

Сега обаче може да приготвя много рецепти с яйца, без да изгорят, както и множество други ястия.

Тонева не е кандидатствала специално за класацията на американското издание, което постави снимката ѝ на четвърто място в света и предполага, че социални медии са изиграли роля за попадането ѝ в списъка.

На отличената фотография има торта, направена от нея.

Повече за Ева Тонева може да видите и на сайта й – evatoneva.com.

Печели пари през свободното време
0 Коментар
1

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност