Елизабет Василева – българчето, което ще прослави България след Йордан Йовчев

Елизабет ВасилеваЕлизабет Василева – една от най-талантливите ни млади състезателки по спортна гимнастика, има за свой идол Йордан Йовчев. Нищо изненадващо, нали?

Елизабет е на 16 г., от София и спокойно може да бъде определена като „Новите шампиони“. Девизът на младата ни надежда е „Нека силата бъде с теб!“

Въпреки че е едва на 16 г., Елизабет Василева вече е държавна шампионка по спортна гимнастика за 2012, 2013 и 2014 г. Носителка е на Купа България за 2012 и 2014 г. На многобоя в Лос Анджелис International legends заема трето място.  Носителка е на множество медали от международни състезания.

„Започнах да се занимавам със спортна гимнастика през 2012 година, заради брат ми. Преди това съм тренирала художествена гимнастика и акробатика. Уменията от тези спортове много ми помагат сега, особено когато играя на греда. Спомням си, че когато се пренасочих към спортната гимнастика, трябваше да наваксвам много в сравнение с връстниците ми“, споделя Елизабет Василева.

Но въпреки трудностите, талантливото българче е категорично: „Никога не се отказвам и винаги искам да съм перфектна във всичко.“

„Тренировките ми продължават около 6 часа на ден, а най-любими са ми съчетанията на греда и земна гимнастика. На тях се чувствам най-спокойна и играя с голямо удоволствие“, разказва Елизабет Василева.

Елизабет Василева„Моят идол е Йордан Йовчев. Той е изключителен спортист с успехи, които предполагам скоро няма да мога да бъдат надминати. Обичам да ходя на състезания. Всеки път тръпката и емоциите са различни. Особено сега, когато съм в националния отбор.  Чувствам отговорност, определено, не само за себе си, но за труда на моя треньор – Филип Янев, както и за всички средства, които са вложили моите родители. Искам да се представя на високо ниво по време на Световната купа във Варна. Фактът, че защитавам националната чест ме мотивира още повече“, казва спортистката.

„Ако трябва да избера три думи, с които да се опиша, това ще са: талантлива, умна, забавна“, нескромно заявява Бети. И не скрива, че няма много свободно време. „Когато имам такова, изучавам английски и немски език.”
Елизабет ВасилеваЕлизабет Василева

Елизабет Василева

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.