Още една добра новина за спортна България

7dnivoleibol.bg

7dnivoleibol.bg

Още една добра новина за спортна България. След като стана ясно, че България ще е домакин на световното първенство по художествена гимнастика през 2018 г., дойде и новината за още едно първенство на родна земя.

България и Италия ще бъдат съвместни домакини на голямо първенство по волейбол. Новината, че двете страни ще приемат Световното първенство през 2018 година, бе оповестена от президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров.

Днес е подписан договорът между FIVB, българската и италианската федерации за организиране на Мондиала.

„Този факт е следствие на едногодишните усилия на Българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех“, заяви за сайта на БФВ volleyball.bg президентът Данчо Лазаров.

„Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели“.

На 15 януари 2016 година ще се проведе заседание, на което ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Световното първенство.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.