Невероятна новина за художествената ни гимнастика

www.fig-gymnastics.com

www.fig-gymnastics.com

Невероятна новина за художествената ни гимнастика. Любителите на красивия и нежен спорт могат с гордост да се радват на своите любими гимнастички.

Златните момичета на България, които многократно са носили безброй медали на страната ни, ще покажат невероятните си умения на родна земя.

И то на световно първенство.

Това ще е факт, след като стана ясно, че България ще е домакин на световното първенство по художествена гимнастика през 2018 година и шампионата на планетата в дисциплината скокове на батут през 2017 година.

Това реши Изпълнителният комитет на Международната гимнастическа федерация (ФИГ) по време на среща в Лозана за определяне на домакините на двете големи първенства за олимпийския цикъл между 2017 и 2020 година.

Състезанията ще се провеждат в зала „Арена Армеец“.

„България има дълги и дори исторически традиции в гимнастиката, най-вече в художествената. Радваме се, че местната федерация продължава да поема инициативата за организиране на световни първенства. С тези два турнира София слага страната на картата за следващия олимпийски цикъл“, заяви в интервю за официалния сайт на международната асоциация нейният президент Бруно Гранди.

Шотландската столица Глазгоу ще приеме световното първенство по художествена гимнастика през 2016 година, докато канадският град Монреал ще бъде домакин на шампионата през 2017 година.

Фейсбук

Фейсбук

„България спечели домакинството за Световното първенство по художествена гимнастика през 2018 г. След 31 години любителите на най-женствения спорт, донесъл им толкова много радост и гордост, отново ще се насладят на световния елит на Художествената гимнастика!
Българска федерация по художествена гимнастика успя! Специални благодарности на българското правителство в лицето на министерството на спорта и лично на министър Кралев, на МВР, на МВнР, на Столична община и на БНТ! Честито на всички!“, гласи съобщение в социалната мрежа на Българската федерация по художествена гимнастика.

Финалите през тази година бяха проведени между 7 и 13 септември в германския град Щутгарт. Последното първенство донесе две олимпийски квоти на България за Рио 2016 – една за ансамбъла и една за Невяна Владинова.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×