Джордж Клуни открадна „Излел е Дельо хайдутин”

Излел е Дельо хайдутин


Холивудският актьор Джордж Клуни открадна българската народна песен „Излел е Дельо хайдутин” на Валя Балканска. Музиката е използвана във филма му „Утреландия”. Песента е включена в ремикс с модерно звучене и променена тоналност.

Изпълнителката на песента Валя Балканска не знае и не е искано нейното разрешение. „За първи път чувам. По-ниска тоналност там. Това не е моят глас”, каза пред БНТ Валя Балканска. Тя всъщност е съгласна, че песента е същата, но доста променена.

„Много народ я изпя, много народ я открадна. За първи път чувам в този аранжимент песента си”, каза певицата.

Композиторът Томас Бергерсен признава в интернет кореспонденция, че е използвал малка част от песента.

Валя Балканска все пак се радва, че легендарната песен звучи в холивудска продукция. „Силата на Дельо се намери мястото”, каза тя.

„Искам извинение. Или поне, това в кръга на шегата, да почерпи”, завърши певицата.

Това не е първият случай, в който космическата песен е открадната за саундтрак на холивудски филм. Преди 5 години тя звучеше в лента за участието на САЩ във войната в Афганистан.

2 коментара

  1. 5ko 18/06/2015
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.