Косово ни изпревари в конкурс на НАСА

littlebg.com

NASA

Българският проект Robo-Fabric, който се бореше за награда на Агенцията за космически изследвания НАСА, спечели второ място. В категорията People’s Choice на конкурса NASA Space Apps Challenge 2015 първа награда грабна косовският проект  “Natev Explorer”, а нашият остана с втора награда.

Robo-Fabric е проект за създаването на робот от пластмасови отпадъци. „Фабрика за роботи“ е реалност благодарение на ИТ ентусиасти, преподаватели и студенти на Бургаски свободен университет (БСУ).

Учените от черноморския град бяха единственият български отбор, пробил в тази фаза на надпреварата. За да се преборят с най-добрите изследователски екипи в света обаче, те трябваше да съберат колкото може по-голям брой гласове в интернет страницата на НАСА.

Повече за Robo-Fabric вижте тук.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.