По ларгото на Бургас

littlebg.com

wikipedia

От 12 май Бургас предлага нова туристическа услуга на своите гости от страната и чужбина. Тя представлява пешеходен тур под ръководството на професионален гид.

Те ще бъдат по два на ден – от 10.00 и 17.00 часа. Началната среща е пред Туристическия информационен център /подлез Операта/. Оттам започва 90-минутно пътешествие „По ларгото на Бургас“. Групите могат да достигат максимум 25 човека.

Инициативата на Съюза на екскурзоводите е подкрепена от Община Бургас и се реализира за първи път в града.

Бургас е един от скъпоценните камъни на Черноморието. Град, в който старите традиции срещат модерното мислене. Град, в който винаги се случва нещо интересно и забавно.
С новия пешеходен тур „По ларгото на Бургас“ можете да посетите всички прекрасни забележителности в централната част на града и да научите интересни факти за тяхната история.

Маршрутът преминава през обновения площад „Тройката“, изящните сгради от края на 19 и началото 20 век на фамилия Хаджипетрови, арменската църква „Сурп хач“, еврейската синагога, в която сега се помещава художествена галерия, емблематичният „Грамофон“ на ул. Богориди, красивата морската градина, Казиното и други емблематични места.
×