Чартърни полети свързват България и Мароко

Мароко

От септември чартърни полети ще свързват България и Мароко. Досега директна връзка между двете страни нямаше, което затрудняваше двустранните посещения. Това стана ясно при представянето на първата чартърната верига между двете държави.

„Наличието на туристическа връзка между Мароко и България е много важно не само заради културата на двете страни.  Сигурна съм, че и мароканските туристи ще започнат да посещават България, а интересът на хората от професионалните среди ще се увеличи. България не е толкова позната, но има прекрасен и позитивен имидж“, отбеляза мароканският посланик у нас Латифа Ахарбаш.

Мароко е най-посещаваната африканска държава, дори пред Южна Африка, и е на първо място през 2015 г. с над 10,3 млн. туристи. Посланикът посочи, че страната не е далече като разстояние от България, става все по-позната и интересът сред българите расте.

Полетите ще са през седмица до курортния град Агадир, като от там опциите са две: Морска почивка в самия Агадир с възможност за допълнителни еднодневни екскурзии или обиколка през имперските градове – Маракеш, Фес, Бени Малал, Казабланка и т.н. Хотелите са избирани на място. Те са подбрани така, че да предлагат all inclusive, защото практиката показва, че това са предпочитанията на българите, посочи управителят на туристическа фирма Ася Караманова.

„България е много важна за нас. Ние непрекъснато се срещаме с хора от всички слоеве на обществото тук и знаем, че има много голям интерес. И не мога да проумея, защо от Румъния, която е съседна държава и има сходно социално и икономическо развитие, пристигат повече туристи. 15 000 румънци посещават Мароко годишно“, каза още Ахарбаш.

За сметка на това според данните едва около 6000 българи пътуват до кралството. Тези числа могат бързо да се удвоят и дори утроят, отбеляза от своя страна директорът на Националния туристически център на Мароко за Източна Европа Халид Мими. Той допълни, че властите в Мароко и посолството в България ще направят всичко възможно това да се случи.

Посланикът подчерта, че Мароко не е засегнато от Арабската пролет и в момента е с висока степен на сигурност и политически стабилна.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×