Световни титли за българчета на Малка Мис Свят 2016

Малка Мис Свят
Във финала на най-престижния международен фестивал за красота и таланти Little Miss World 2016 (Малка Мис Свят 2016) две момиченца от малки български градчета представиха България: Ралица Николаева – на 9 години от Козлодуй и Марина Георгиева – на 6 години от Твърдица. Тази чест и отговорност те заслужиха като носителки на титлата Малка Мис България 2016 в своите възрастови категории.

Децата прекараха една незабравима седмица на морския бряг край Солун заедно с представители на над 20 държави, с които вече ги свързва искрено приятелство. Във Вечер на нациите деца и родители представиха родните си страни-българската делегация, облечена в народни носии разказа за България и впечатли с колорита на традиционни български деликатеси и напитки.

Кметът на Солун получи символично послание и подарък от кмета на Твърдица, предадени от малката Марина, а Ралица подари на организаторката на фестивала и на кмета оригинално българско розово масло.

В деня, посветен на екологията, Марина представи своя рисунка – по детски мил и непринуден разказ за помощта към животните. Ралица беше нарисувала атомната електроцентрала в родния си град и растенията около нея, а в своята защита наблегна на природно чистата енергия и природа и как тя самата помага на своя дядо в отглеждане на пчели които допринасят за поддържане на екологичното равновесие.

Малка Мис Свят

Финалното гала-шоу започна с дефиле на участниците в национални костюми, продължи с представяне на талантите, шоу в тематични костюми – флората на родната страна и завърши типично по гръцки със сиртаки и деца, облечени като гръцки богове.

Малка Мис Свят

Марина представи костюм обсипан с български рози, а Ралица накара публиката да затаи дъх при нейното изпълнение на песента „Детска планета“.

С блестящото си изпълнение Ралица Николаева спечели статуетка „Best talent 2016“ за най-добър талант в категория „Вокал“, а на финала спечели титлата Mini Miss World 2016 Princess в категория „Талант“.

Малка Мис Свят

В най-малката възрастова група Марина Георгиева стана Tiny Miss World 2016 Princess в категория „Модел“.

Малка Мис Свят

Малка Мис Свят

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.