Начало Новини Американски щати признаха българския език

Американски щати признаха българския език

0 Коментар
esteto.bg

Щатът Вирджиния ще признава българския като чужд език в дипломите за средно образование. След Мериленд, и щатът Вирджиния включва българския език като чужд език в дипломите за средно образование, съобщи Нова телевизия.

Езиковият тест по български език, провеждан от Департамента за езиково обучение (ДЕО-ИЧС) при СУ „Св. Климент Охридски“, е признат и включен в програмата „Сертификат за двуезичност“ (Seal of Biliteracy) на този щат. Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на Департамента по образование във Вирджиния, проведено по молба на посолството на България във Вашингтон.

Още тази година завършващите гимназия във Вирджиния ученици ще могат да положат дистанционно изпит по български език и да получат „Сертификат за двуезичност“.

Департаментът по образование в щата ще публикува директна препратка към теста на електронната си страница в срок до две седмици. Сертификат ще бъде издаван при успешно полагане на теста – минимум ниво В1.

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност