Българи вдигнаха сватба като едно време в Боженци

сватба като едно време

Сватбите едно време не са се подчинявали на часовници, а на естественото случване на събитията. И точно така са решили да сключат брак двама млади българи.

Филмът „Българската традиционна сватба днес“ разказва историята на Рени и Ангел, които през 2015 г. вдигнаха традиционна сватба като от едно време в китното село Боженци: чудна сватба с калесване, бръснене на младоженец, плетене и забулване на невеста и още много традиционни ритуали.

За младоженците, както и за всички гости това несъмнено е една сбъдната приказка, която благодарение на филма, те могат да споделят с всички, които са любопитни какво точно се случва по времето на един такъв традиционен празник и защо – символика съществува зад всеки един жест и предмет, свързан със сватбата.

Двамата млади българи са си мечтали за българска традиционна сватба „като от едно време“ и са осъществили мечтата си. Те толкова са се вдъхновили от идеята, че създават „Нишан“ – втората нс мечта! Вдъхновени от емоцията и отклика на хората, които станават част от сватбата им, решават да продължат да организират български традиционни тържества.

„Българска традиционна сватба“ е плод на много труд и любов. И ако и вие искате да сключите брак по този начин, „Нишан“ могат да ви помогнат.

Ето и няколко снимки от самата сватба:

сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време сватба като едно време

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.