Българин е най-големият производител в света на бронирани автомобили

tbmagazine.net

tbmagazine.net

Българинът Антон Стефанов е собственик на една от най-успешните компании за производство на бронирани автомобили в света. Лично Н.В. Шейх Сауд бин Сакр ал Касими, който управлява емирство Рас ал-Хайма (едно от седемте образуващи Обединените арабски емирства – ОАЕ) откри новата фабрика за бронирани автомобили и балистично стъкло в региона.
„Отварянето на завода е голямо постижение в индустриалния сектор на ОАЕ като цяло и в частност, Рас ал-Хайма, и ние сме изключително щастливи, че имаме на своя територия една от най-успешните компании за производство на бронирани автомобили в света“, каза Н.В. Шейх Сауд бин Сакр ал Касими по време на церемонията, пише онлайн списанието „Твоят бизнес“.

Компанията на Стефанов разраства дотолкова, че местните медии го определят като най-големия в света производител на бронирани автомобили.

Предприемачът разказва, че фирмата му започва дейност преди 25 години в Канада. По-късно се премества в САЩ и стартира с брониране на банкови автомобили и возила за персонална защита.

Фирмата започна дейност преди 25 години в Канада. По-късно с Когато избухна войната в Ирак и там започна да се добива нефт, открихме офис в ОАЕ.

Фирмите, които работят в Ирак и са пряко свързани с доставка на черно злато, са подложени в повечето случаи на атаки с оръжие и имат нужда от защита. Тук сме разположени много близко. Много по-лесно е колите да се бронират в ОАЕ, да се изнасят за Ирак и за други страни от Северна Африка.

Защо не сме в България? Нашата страна е част от Европа. Производството там би се оскъпило доста. Отделно плащането на данъци и мита биха утежнили допълнително разходите и оскъпили продукта.

Фирмата тук се намира в Свободна за търговия зона и нямаме такива разходи. Освен това, повечето от колите, с които работим, отговарят на стандартите на GCC, тоест правени са за този район.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.