Начало BG бизнес Българите в Абу Даби ще имат посолство

Българите в Абу Даби ще имат посолство

от LittleBG
0 Коментар
esteto.bg
Абу Даби
В Абу Даби вицепремиерът Eкатерина Захариева откри 77-ото посолство на Република България. То се намира в Абу Даби,  столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Бе подписан и меморандум за сътрудничество и бе финализирана подготовката за подписване на още два важни документа за гражданите и бизнеса – за взаимно признаване на шофьорските книжки, както и за взаимна защита на инвестициите.

Другата добра новина е, че в близко бъдеще между София и ОАЕ може да полети трета авиокомпания – “Емирейтс”.

“Събрали сме се не само да открием една нова сграда, а да отбележим солидните и задълбочаващи се отношения между нашите две държави. Имаме тук 7000 посланици – това са нашите сънародници, които работят във всички сфери на икономиката“, каза министър Екатерина Захариева.

Абу Даби

Гост на церемонията по откриване на посолството бе държавният министър Заки Нусейба, посланици и наши сънародници.

Първият български посланик в ОАЕ – Богдан Коларов, връчи акредитивните си писма на 31 януари т.г. Преди това той беше генерален консул на Република България в Дубай.

От средата на 90-те години постепенно нараства броят на пребиваващите в ОАЕ български граждани. Това е сред основните предпоставки за откриването на генерално консулство в Дубай през 2001 г., а сега и на посолство в Абу Даби.

Понастоящем в ОАЕ е съсредоточена най-голямата българска общност в Залива, а вероятно и в целия Арабски свят.

Повече информация за посолството в Абу Даби и генералното ни консулство в Дубай вижте на сайта на Министерството на външните работи.

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност