Начало BG бизнес Български компании на най-голямото изложение за стартъпи

Български компании на най-голямото изложение за стартъпи

от LittleBG
0 Коментар

gitex

8 български компании участват в GITEX – най-голямото технологично изложение в Близкия Изток. То  се провежда от 8 до 12 октомври в Световния търговски център в Дубай, ОАЕ.

Българските участници са Spy my music, Embrioo.com, Printivo, Vantage School, Out2Bound, Proznanie – Vedamo, Playground Energy и IRZ Solutions.

Те са от сектори ИТ, образование, медицина, VR Games, мобилни приложения, технологии за умни градове, облачни услуги.

Два от българските стартъпа са спечелили участие в щанда на Министерството на иновациите и високите технологии в Дубай.

Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции подкрепят участието на българските стартиращи компании чрез наем на пространство и щанд по време на изложението. Те ще имат възможност и да намерят партньори в рамките на изложението.

Участието в събитието ще допринесе за добрия имидж на България като привлекателно място за инвестииции и ще подпомогне промотирането и позиционирането на страната ни, като потенциален иновационен хъб на Балканите.

Основна цел пред българската държава е да намери инвеститори в основните сектори по ИСИС по време на GITEX. На световното изложение ще вземе участие и Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, емир на Дубай.

Очаква се изложението да привлече над 900 стартъп компании от 80 страни и над 250 инвеститори от 35 страни. Програмата включва провеждането на конференции, работни сесии, интервюта, практически състезания  и двустранни срещи.

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност