Начало Новини В Дубай луднаха по иновативните ни идеи

В Дубай луднаха по иновативните ни идеи

от LittleBG
0 Коментар

Дубай

8 български компании взеха участие в GITEX – най-голямото технологично изложение в Близкия Изток. То се проведе от 8 до 12 октомври в Световния търговски център в Дубай, ОАЕ.

Участниците бяха подбрани от организаторите на Световното технологично изложение GITEX, след като бяха изпратени всички кандидатури получени в БАИ за месец и половина.

По време на българското участие в GITEX бяха проведени над 500 срещи и разговори с участници от  над 20 държави, от които ОАЕ (Дубай, Абу Даби, Аджман, Ал Шарджа), Бахрейн, Англия, Иран, Пакистан, Индия, Нигерия, Италия, Египет, Ливан, САЩ.

Дубай

Представители на БАИ проведоха срещи със свои колеги от Кипърска инвестиционна агенция и Кувейтска агенция за инвестиции, като обсъдиха потенциално подписване на споразумение за сътрудничество с цел увеличаване на възможностите за привличане на инвестиции. Интерес към България за разширяване на своя бизнес изразиха компании от Дубай, Кралство Саудитска Арабия и Египет работещи в сферата на  ИТ, Роботиката, Киберсигурността.

Българските компании избрани за участие в GITEX, бяха: Spy my music, Embrioo.com, Printivo, Vantage School, Out2Bound, Proznanie – Vedamo, Playground Energy и IRZ Solutions. Те са от сектори ИТ, образование, медицина, VR Games, мобилни приложения, технологии за умни градове, облачни  услуги.

По време на участието си в Дубай, те проведоха разговори  с  инвестиционни фондове (Eleva8or, Heyka, African Technology Foundation, Amplior, Ecommerce Gateway и др.), които се занимават се с финансиране и привличане на ангелски инвестиции за стартиращи компании.

Сериозен интерес към проектите и идеите на нашите участници се наблюдаваше през цялото време от организаторите, като „Spy my music“ и „Embrioo.com“ спечелиха място в Art & Creativity Corner на департамента по Артистични и Креативни Индустрии и Култура в Дубай, а „Printivo“ и „Spy My music“ бяха специално интервюирани от местна медия.

Интереса към „Spy my music“ се дължи на иновативната им идея за мобилно приложение, което позволява на човек да види кои песни слушат хората около него,както и да започне виртуален разговор в приложението.

Към „Vantage school“ бе проявен интерес от инвеститор и вече е част от мрежата за млади жени-предприемачи в OAE. Embrioo.com проведе срещи за сътрудничество с 4 Университета и 3 мрежи за отворена иновация от Нигерия, Иран и Дубай. Проявен бе интерес от страна на представител на Департамента на Технологиите и ИТ от Дубай. Интерес от три инвеститора бе проявен към  Printivo в областта на биотехнологиите, които желаят да станат и ментори. Проведени бяха и  разговори за сътрудничество с Research & Development център по Life sciences, и с местна 3D био-принтираща компания за обмен на „know-how“.

Дубай

Софтуерния продукт DigiNovo на компанията IRZ Solutions /АйАр Зет Сълюшънс/ привлече голям интерес на българския щанд със своето приложение.

DigiNovo дава възможност на клиентите, пазаруващи онлайн, да бъдат обслужени като в истински магазин. Проведени бяха десетки демонстрации на  потенциални клиенти от ОАЕ, Индия, Пакистан, Италия, Ю.Корея, Ливан, Египет и др., като вече работят по сключването на споразумение за представителство за региона.

Информация за българските  участници в GITEX: 

Embrioo.com е награждаван многократно на международни конкурси (2015 Forbes Annual Awards Best Start up) и представи Ново поколение отворени иновационни платформи в сектор: IoT (Internet of things)

 Spy my music представи нов модел на музикалната мрежа, в която можете да слушате каквото слушат вашите приятели в реално време. Проектът им е в сектор Мобилни приложения.

Printivo представи нов модел на 3D био принтер и био мастило в сектор здравеопазване и медицина, предназначени за масовия пазар.

 Vantage School е в сектор образование и представи Училище за умения от XXI век с уникален артистичен формат.

Out2Bound представи иновации в Облачните услуги. Техният проект помага на ИТ компаниите да създават и изпълняват повторяем процес на продажби, за да генерират по-големи обеми на  потенциални клиенти.

 „Прознание“ ЕАД- Vedamo е в сектор образование, като представят платформа за електронно обучение в облачното пространство, която съчетава преподаване на видео-конференции на живо със самостоятелно обучение, което води до завършване на курсовете до 91%. Компанията е наградена с

Награда за социална иновация от 2016 г. от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и  Най-добра иновация за образование – номинирана от WEBIT AWARDS 25 април 2017г .

 Playground Energy е компания предлагаща иновативни решения за детски площадки, за мотивиране децата да играят повече и работи  в сектор  Технологии на глобалните интелигентни градове.Тяхната е идея е наградена с: Иновативна награда от българското правителство; Награда   „Red dot design award“ за техния продукт Lumi + 2017; Winer of Activate New York 2013; Финалист в WEBIT Founders’ Games 2016.

IRZ Solutions е в сектор ИТ. Техният продукт DigiNovo дава възможност на клиентите пазаруващи онлайн да бъдат обслужени като в истински магазин.

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност