Начало Новини За българите в ОАЕ: Откриват посолство в Абу Даби

За българите в ОАЕ: Откриват посолство в Абу Даби

от LittleBG
1 Коментар
Фейсбук

Фейсбук

Добра новина за българите в чужбина и по-специално – тези, които живеят в ОАЕ (Обединени арабски емирства). Правителството прие решение за откриване на посолство на Република България в Абу Даби, ОАЕ.

Дипломатическите отношения между двете страни са установени през октомври 1991 г., но до този момент не са откривани посолства, което ограничава възможностите за развитие на политическите и икономическите връзки.

Откриването на посолство в Абу Даби е мотивирано с факта, че ОАЕ придобива значително влияние на регионално и международно равнище и се превръща в световен икономически и търговски център с огромно влияние и авторитет, се казва в съобщение на правителствената информационна служба.

В страната пребивава сравнително голяма българска общност – около 3 500 души, като тенденцията е броят да нараства. Това е една от най-големите български общности за региона на Близкия Изток.
По случай откриването на ново посолство в емирството най-високата сграда в света Бурж Халифа бе осветена в цветовете на българския трибагреник.

1 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност