България – „въздушната любов“ на двама българи в Дубай

Pixelhunters

Pixelhunters

Той се казва Илия Атанасов и от 8 г. живее и работи в Дубай. Напуска България, защото му предлагат работа. Сега е студио директор и партньор в Pixelhunters (www.pixelhunters.com) – фирмата е известна като българската анимационна компания в Дубай. Разработвам компютърна анимация и видео игри.

Илия е в Дубай със съпругата си Ани, с която и работи. Не крие, че България му липсва. „Най-много ми липсва природата.“

Въпреки че в Дубай има много българи, с които се срещат, като са част от българската общност в Дубай, България винаги остава в сърцето им. В Дубай имат и клуб за народни танци – клуб Здравец.

„Имаме изключително талантливи композитори, музиканти, народни певци – събираме се доста често, така че българското никога не остава на заден план. Това, че сме далеч от родината, не означава, че не милеем за нея“, споделя ни Илия.
Защо ви разказваме за него? Илия е направил едно невероятно видео за България, която в момента, в който видите, ще ахнете. „Когато живееш на място, където е изключително трудно да поддържаш зеленина, започваш да гледаш природата по различен начин, да я оценяваш повече. Имаме такива природни красоти, които заслужават да бъдат видяни от цял свят.

Природата зарежда, вдъхновява и когато си творец и видиш нещо красиво – то искаш да го създадеш/или пресъздадеш и споделиш с хората. Затова създадохме Bulgaria – Aerial Love. Бихме искали да напомним на нас, българите, какви красоти имаме и че трябва да ги опазваме, а на останалия свят – да видят, че и ние имаме природа, с която само можем да се гордеем. Приканваме хората да посетят всички тези красиви места от видеото и да се насладят в действителност“, разказват сем. Атанасови.
Видеото е заснето с дрон – Phantom 3, GoPro 3 и камера. Направили са го, докато обикалят България и са уловили всеки кадър по пътя им из родината. „Дори смятаме да направим и второ видео, тъй като в едно не успяхме да сложим всичко. Музиката е на Български Композитор – Васко Иванов – Декстър. Time –lapses са на Георги Сотиров. Така осъществихме Bulgaria – Aerial Love“, споделя ни Ани.

Ето и видеото:

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.