Начало Малка България Българите в Сидни отбелязаха Деня на народните будители с танци

Българите в Сидни отбелязаха Деня на народните будители с танци

1 Коментар

2Българската общност в Сидни отпразнува 1 ноември – Деня на народните будители, с тържество, подготвено от децата от българското неделно училище. Вместо да се маскират за Хелоиун, българите в Сидни прекараха събота вечер с български народни танци и спомени.

Малчугани, заедно с техните учители, облечени в български народни носии, изненадаха приятно присъстващите гости с разнообразна танцова хореография.

Тя включваше както традиционни български ритми (хоро и ръченица), така и съвременни български шлагери – „Вълкът и седемте козлета“ на Мими Иванова и Развигор Попов и „За теб, Българийо“ на Веселин Маринов.

Интересна интерпретация бе направена на българската народна песен „Росинка“, в изпълнение на италиански език.

Слова по повод празника произнесоха ръководителят на българското неделно училище, както и председателят на българската общност в Сидни, като бе акцентирано най-вече върху българските възрожденци.

Специални поздравления и букети получиха съвременните будители – учителите и учителското настоятелство. С грамота от Федерацията на Общността на езиковите училища в Сидни бе отличен най-заслужилият ученик от българското неделно училище.

Тържествената вечер приключи с томбола, на която се разиграваха разнообразни лакомства и напитки.

1 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност