Ники Димитров завладя и Виена с музикалния си талант

в. Стандарт

в. Стандарт
Вече ви разказахме за талантливия Ники от Русе, който очарова цял Лондон с невероятните си умения на пианото. Българчето вече грабна една награда –  първо място на международния конкурс по пиано „Гранд Прайз Виртуозо“ в „Роял Албърт Хол“.

 Наред е следващата – 14-годишният Ники покори и публиката в „Музикферайн“ във Виена.

Българчето спечели първа награда в международния конкурс Grand prize virtuoso, в категория 13-15 години. Освен много талантлив, Николай Димитров от Русе се оказа и единственият българин, селектиран зa концерта на лауреатите.

30 момчета и момичета на възраст между 6 и 18 от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия свириха в „Металната зала“ на „Музикферайн“.

Николай изпълни Етюд номер 5 „Черните клавиши“ от Шопен. Сред публиката бе и известната пианистка Мария Принц, която специално бе дошла да чуе русенеца.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.