Начало Българи юнаци 13-годишен смая българите в Лондон

13-годишен смая българите в Лондон

1 Коментар
littlebg.com пиано

YouTube
13-годишно българче, дете-чудо Ники от Русе смая света с виртуозните си умения на пиано. Младият пианист прослави България в Лондон, като спечели първа награда на Международния конкурс по пиано „Гранд Прайз Виртуозо“ в Роял Албърт Хол.

Седмокласникът Ники Димитров  от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, е единственият българин, отличен с награда, сред участници от цял свят.

Така българчето получи невероятната възможност да изсвири Шопен на червения роял на сър Елтън Джон.
Младият музикант направи и първия си самостоятелен концерт в Лондон, организиран от Българския културен институт в английската столица. Ники очарова българите, живеещи в Лондон, с невероятни изпълнения на Бах, Шуман и Панчо Владигеров.

Голямата изненада за чужденците и българите в Лондон 13-годишният младеж представи във втората част на концерта си, изпълнявайки творби на Джоузеф Козма.

Докато младият музикант беше в Лондон, пристигна и вестта, че е включен в окончателния списък на изявените деца на България от Клуб 2014 на фондация „Димитър Бербатов“.Печели пари през свободното време
1 Коментар
0

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност