Новият Етър ще кацне на метри от Варна

В България красиви и китни местенца са безброй. Винаги има какво още да видиш. А още по-хубавото е, че непрекъснато се появяват нови и нови.

Като това, с което ще се сдобие Варна. Край Гагата, на метри от Кривини, ще изникне нов етнографски туристически комплекс. Да, ако се сещате за Етъра – прави сте. Подобно на него, комплексът ще е разположен в гора и ще прилича досущ на търговско – занаятчийска улица (чаршия) от времето на Възраждането.

Ще има рецепция със санитерни възли, 6 занаятчийски работилници, етнографски музей, енотека, подземен тунел, кула, магазин за сувенири, механа, офиси, алея, изкуствен воден поток, дървен аквадук, резервоари за оборотна вода и други помощни сгради и съоръжения.

В комплекса ще има и мегдан с часовникова кула – камбанария.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.