Начало Стара планина Ще ги има ли вечно Седемте рилски езера?

Ще ги има ли вечно Седемте рилски езера?

1 Коментар
rilskiezera.bg

rilskiezera.bg


Седемте рилски езера – една магия, пред която се прекланят всички. Едва ли има българин, който да не се чувства горд от факта, че именно Седемте рилски езера се намират в България.

Магията и красотата, която носи това свещено за българите място, обаче е заплашено. Това предупреждават природозащитници, които смятат, че Седемте рилски езера са на път да изчезнат.

Причината – новият план за управление на Национален парк „Рила“. Според еколозите прекалената реклама и туристическа населеност на Седемте рилски езера ги прави с времето все по-мръсни. Туристите, освен че се радват на природата, много често и я замърсяват, което от своя страна прогонва дивите животни в Рила, където се намират и езерата.

Така че, за да останат и занапред Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното езеро и Долното езеро, всичко зависи от нас – хората и в частност – българите!

1 Коментар
0

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност