7 вълшебни и мистериозни гори

Природата е най-великото вдъхновение и основният виновник за красивите пейзажи. На нашата планета съществуват много места, които са дарени изключително красиви и мистериозни.

Съществуват също и горите, притежаващи древен чар, които ни омагьосват със своята мистика.

Представяме ви класацията на youramazingplaces.com на 7 вълшебни и мистериозни гори. Любопитното в нея е, че сред тях попада и една българска гора – а коя е тя – вижте сами!1. Стантън Мур, Обединеното кралство

Струва си да посетите местността Стантън Мур, ако някога имате тази възможност. Там можете да видите седиментни скали от Палеозойската ера.

гори

2. Рила, България

Риломанастирската гора покрива 3,665 хектара. На тази територия се намират и най-важните водоизточници в България.

гори

3. Нагоя, Япония

Нагоя е гориста местност около град Нагоя в Япония. Тя е изпълнена с мистицизъм и сякаш е излязла от приказките. Всеки, който е бил там, остава очарован от красивата гледка.

гори

4. Бескидите,  Чехия

Бескидите са планинска верига, която се разпростира от изток на запад. Те са разделени от няколко котловини. Също така, в тази част на Европа се провежда най-трудното състезание по колоездене, в което трябва да се пробва всеки колоездач-ентусиаст.

гори

5. Тайпиншан, Тайван

Тайпиншан се намира в северната провинция Илан и е една от трите големи горски зони за отдих. Цялата му територия е покрита с ценни дървесни видове като цуга, тайвански и японски кипарис.гори

6. Халербос, Белгия

Тази гора се намира на границата между Фландрия и Валония. Виолетовият цвят преобладава в Халербос, тъй като там растат много зюмбюли. Гората изобилства от букове и дъбове.

гори

7. Белите Карпати, Румъния

Горите на Карпатите покриват голяма територия от Централна и Източна Европа. Но най-голямата им част – 53%, принадлежи на Румъния. Горите са разположени предимно между 1600 и 1700 метра над морското равнище, а над нея следват поляни.

гори

Прочетете още:

50 български места, които ще ви спрат дъха

7 български крепости, които ще ви оставят без думи

11 снимки от България, които сякаш са от приказките

Още интересни материали може да намерите на страницата ни във фейсбук