Българчета обраха медалите на турнир по скокове на батут

Българчета с пореден успех. Децата от клуба по скокове на батут „Евротрамп“ в Кюстендил спечелиха медали на международния турнир. Състезанието се проведе в испанския град Валядолид.

В оспорваната надпревара Яна Николава успя да грабне бронзовия медал в олимпийската дисциплина скокове на батут индивидуално, съобщава Дарик радио.

Еманоил Валентинов и Георги Николов също взеха бронз в синхронната надпревара.

Още един бронз спечелиха Кристияна Кръстева и партньорката и Анита Макулова.

Христина Пенева от Габрово спечели златен медал при девойките, а Мариян Михалев – Стара Загора грабна златото при младежите.

При скокове на батут синхрон Михалев и Ивелин взеха златен медал.

„Това състезание беше част от подготовката за Световното първенство, което ще се проведе в края на ноември в датския град Одензе. Нашето намерение е да се представим по най- успешния начин там. Знаем, че ще бъде много трудно, защото при мъжете заявките за участие са рекордните 132, а при жените – 87, но въпреки това целта е една – завоюване на квоти за участие на Олимпийските игри в Рио през 2016 г.“, уточни председателят на Българска федерация скокове батут Стоян Димитров.

 

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.