Изкушават Джо Лин Търнър със сливенска ракия

wikipedia

wikipedia

Звездата на рока Джо Лин Търнър ще изнесе концерт в Сливен. Голямото събитие за многобройните фенове на вокалиста на „Рейнбоу“, „Дийп пърпъл“ и „Брейзън Абат“ ще е на 19 септември на откритата сцена на античната крепост „Туида“, съобщава в. „Труд“.

Съботната дата е нарочно избрана, за да бъде привлечена публика не само от града, а и от целия регион. Освен това организаторът на събитието – община Сливен, е подготвила специален подарък за зрителите: билетите ще се продават на символичната цена от 10 лева, съобщи Офелия Кънева.

Тя е родом от Сливен, в недалечното минало бе зам.-кмет по културата в града, от години развива дейност в неправителствения сектор и частния бизнес.

Концертът ще започне в 19,30 ч. с подгряващата група „Кикимора“, която обезпечава всички участия на Търнър в България. „Кикимора“, както и „Брайзън Абат“, е на българина Николо Коцев. „Концерт от подобен ранг не е имало в целия Югоизточен район на страната.

За Джон Лин бе изключителноважно община Сливен да може да изпълни техническите параметри на звука и на осветлението, което е изпълнено“ – допълни Кънева. Другата голяма новина е, че артистът ще гостува на града в продължение на 3 дни.

Досега той винаги предпочитал да спи в София и като артист от световна величина – при много строг протокол и за сигурност, и за настаняване. Въпреки че е извън протокола на стандарт, който трябва да се спазва, той е одобрил предложения му хотел в града.

При посещението му ще го придружава съпругата му Мая – юрист по международно право, с много активна практика. „Докато уговоряхме гостуването му, той беше „облъчен“ с много информация за Сливен и вече си е набелязал някои места, които иска да посети. Разказахме му колко богат е културният календар на града и той остана силно впечатлен. Със сигурност ще му бъде поднесена сливенска закуска, както и сливенска домашна ракия. Надявам се много негови приятели да бъдат приятели на Сливен в бъдеще“, заяви още Офелия Кънева.

За концерта е поканен и кметът на Каварна Цонко Цонев. Джо Лин Търнър ще изнесе новогодишен концерт в Каварна, подробностите за който все още се договарят.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×