Българчета обраха медалите на Световно първенство по корабомоделен спорт

Министерство на образованието

Министерство на образованието

Пореден повод за гордост – българчета обраха медалите на Световно първенство по корабомоделен спорт.

Българските ученици Александър Захариев и Симеон Тодоров спечелиха първо място на XVIII Световно първенство по корабомоделен спорт на „НАВИГА” за секция „М”, което се проведе от 19 до 29 август 2015 г. в град Кенджежин – Кожле, Полша, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието.

Националният отбор на България бе представен от петима юноши и осем мъже. Българските състезатели се класираха в 7 финални гонки – 6 при юношите и 1 при мъжете.

Александър Захариев от Варна и Симеон Тодоров от София – възпитаник на клуба по корабомоделизъм към Националния дворец на децата (НДД), се класираха на първо място – Световна титла в клас „мини ЕСО експерт ТИМ” и на второ място в клас „ЕСО експерт ТИМ”.

Александър Захариев зае първо място в индивидуалното класиране Световна титла в клас „ЕСО експерт” и трето място в клас „ФСР – Е” и „Хидро – 1”.

В първенството отлично се представи и новото попълнение юноши – Кристиян Веселинов, Денис Димитров и Александър Николов, също възпитаници на клуба по корабомоделизъм към НДД с ръководител Коля Панайотов.

В състезанието взеха участие над 250 състезатели и 985 модела, представители на 19 държави от различни континенти.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.