„Традиция в града“ – да облечем народна носия

Традиции в града, littlebg.com

facebook.com/tradiciavgrada

През 2014 г. Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 (А.Р.И.З. 7) постави началото на кампанията “Традиция в града”, която има за цел да представи пред широката публика автентични български облекла, обичаи и традиции от различните региони на страната.

„Традиция в града“ си поставя и още една цел – да популяризира дейността на музеи, самодейни
състави, читалища или отделни личности, с чиято помощ прави фотосесиите. Към всеки албум има и представяне на собственика, предоставил костюмите от фонда си.

Идеята на кампанията е да покаже на съвременния човек традиционната българска носия и да провокира случайни граждани да проявят интерес и да научат повече за българските традиции, свързани с националното ни облекло.

Организаторите на кампанията „Традиция в града“ приканват всеки, който разполага с народна носия, да се разходи с нея из града, да се срещна с приятели облечен по този начин, за да събуди интереса в околните.

Председателят на асоциацията Пеньо Иванов обяснява пред Нова телевизия, че много хора разбират от носии, но е голям броят и на онези, които виждат такива само по празници.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.