Българският автомобил Sin в трескава подготовка за състезание в Италия

РОСЕН ДАСКАЛОВ ТЕСТ РУМЪНИЯ -
С двучасови тестове в румънския Motorpark Romania започна усилената подготовка на българските суперколи Sin R1 GT4 за предстоящия европейски шампионат в Монца, Италия, който стартира на 22 април, съобщава ВИП Комюникейшън.
„След зимния сезон сме напълно възстановили и обновили колите, с много подобрения – окачване, ел.-система, двигател, изпусквателна система. Колата се държа добре на пистата и сме готови за уикенда“, категоричен е създателят на болида Росен Даскалов.

Sin Cars

Както вече стана ясно – за първи път в спортната ни история професионалният ни отбор София Кар Моторспорт и първият български производител на спортни и състезателни автомобили Sin Cars ще си партнират с един от най-добрите отбори в Европейските GT4 серии – немският Mathol Racing.

Mathol Racing е дългогодишен шампион във VLN сериите (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring), както и на 24 часа на Нюрбургринг. Участник в GT4 с Aston Martin Vantage GT4.

София Кар Моторспорт ще се състезава в Монца с двата си автомобила Sin R1 GT4. Те ще бъдат пилотирани от опитните немски пилоти Хендрик Щил и Андреас Гулден, които вече познават автомобила от миналия сезон.

Щил има най-голям опит със SIN R1 GT4, тъй като пилотира автомобила през целия сезон 2015. Той става шампион и през 2015 в немските серии VLN.

Андреас Гюлден също се състезава в сериите VNL и 24 часа на Нюрбургринг, както и в Young timer. Гюлден се състезава в последния кръг от сезон 2015 за София Кар Моторспорт в Мизано, Италия и зае 2 място заедно с Хендрик Щил в клас ПРО.
През сезон 2015 пилот на българския автомобил бе холандския принц Петер Кристиян ван Оранйе.

Sin Cars

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×