Ученици изобретиха автомобил на бъдещето

автомобил на бъдещето

автомобил на бъдещето
Знаете ли кои са младите инсталатори и изследователи в България?
Най-добри в изграждането на битова газова инсталация се оказаха русенците Даниел Митев, Мария Попова и Ивайло Ганев от Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Ценов Буров“. Миналата година те спечелиха второ място в същия конкурс.
Среброто си заслужи отборът на Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София – Денис Димитров, Тодор Костов и Даниел Петрешковски.
На трето място се класираха Валентин Панчев, Вероника Иванова и Кристиян Анчев също от русенската професионална гимназия.
Instalatori_Daniel_Ruse-1 myasto
При младите изследователи надпреварата бе изключително оспорвана тази година. Коли, които се управляват от смарт устройства, с внедрени системи за автоматично самостоятелно паркиране, автомобили, придвижващи се чрез магнитно поле, автохибриди, които се движат и под вода и атомни автомобили бяха само част от представените практически разработки.
Kola_1vo myasto
Най-добър автомобил на бъдещето бяха конструирали Мартин Бумбаров, Яни Лозанов и Костадин Петков от Професионална гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Те грабнаха вниманието на журито с прототипа на кола-сфера.
Второто място при младите изследователи завоюва отборът на Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София, като Ангел Вълчев, Вилхем Александров и Георги Александров презентираха своя макет на автомобил, който се движи на водород.
Kola-3to myasto
Трети се класираха Мартин Кузманов и Дейвид Геровски, чийто модел кола се захранва от слънчевата светлина. Заради изключителната си техническа подготовка и атрактивно презентиране журито присъди и една специална награда на Емилия Къндева, Радослав Чочев и Кристиян Московски от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив.