6 чудодейни места в България, където се сбъдват желанията

Всеки вярва в чудеса – спор няма! И всеки се надява, че и неговите съкровени желания ще се сбъднат.

Затова хората правят какво ли не, посещават различни места, известни с чудодейните си свойства, само и само да осъществят мечтите си.

Както е казал народът: „Внимавай какво си пожелаваш!“

Но все пак – ще ви представим 6 чудодейни места в България, където се сбъдват желанията. Материалът е на сайта beu.bg, с допълнение от LittleBG!
Криптата в Руската църква

Едва ли има човек, който да не е чувал за Руската църква в София и силата й да сбъдва желания. В криптата на „Свети Николай“ се съхраняват останките на архиепископ Серафим.

Според вярванията всеки, който напише желание под формата на писмо към него, ще бъде чут и ще получи това, което иска, стига да го иска наистина силно, разбира се.

И макар архиепископ Серафим да не е канонизиран, хората вярват, че мощите му са чудотворни.

руската църква

Пещерата Орлова чука

Пещерата Орлова чука се намира в близост до с. Пепелина, с. Широково, с. Острица и гр. Две могили, на 45 км. от Русе. Тя е втора най-дълга пещера у нас с обща дължина на галериите 13 437 м.

Има поверие, че който отпие от водата в изворчето на пещерата или просто натопи пръстите си в него, ще сбъдне най-съкровеното си желание.

Орлова чука

Езерото на желанията в пещерата Леденика

Това със сигурност е една от най-красивите български пещери. Намира се на 16км. от град Враца, на територията на природен парк „Врачански Балкан“, съвсем близо до връх Вола.

Легендите разказват, че ако човек потопи ръцете си в ледената вода на малкото езерце в пещерата, желанията му ще се сбъднат.

Хиляди хора се стичат пред входа на Леденика, за да си пожелаят нещо и за да видят тази уникална подземна красота.

езерото на желанията пещерата Леденика

Пещерата Свети Иван Рилски

Малката пещера Свети Иван Рилски, се намира близо до Рилския манастир. Вярва се, че в нея се сбъдват най-съкровените желания, но само, ако човекът успее да мине през дупката на входа. Това означава, че той е праведен и молитвите му ще бъдат чути. Желанието трябва да бъде написано на хартия и поставено между камъните.

Пещерата Свети Иван Рилски

Мостът на желанията в морската градина във Варна

Според легендата трябва да минете под мостчето в морската градина със затворени очи и да си пожелаете нещо.

Някога под него е имало красиво езеро пълно с водни лилии. На негово място нещастно влюбените хвърлят монети, като вярват, че по този начин любовта им ще бъде споделена.

мостът на желанията

Чешмата на щастието край село Боснек

Знаете ли къде се намира чешмата на щастието? Тя е в България! И се намира само на 40 км от София, край село Боснек. Още за чешмата на щастието четете в материала ни „Знаете ли къде се намира чешмата на щастието?

чешмата на щастието

×