Начало Стара планина 5 тайнствени места в България, които да посетите

5 тайнствени места в България, които да посетите

0 Коментар

Природата в България е невероятно красива и богата – този факт не може да бъде оспорен. Море, планина, красиви плажове, зелени поляни – вариантите за почивка в България са безбройни.
Но освен курортите, които всеки знае и е посещавал като Слънчев бряг, Златни пясъци, Боровец или Банско, има и места в България, които не са толкова прочути, но за сметка на това предлагат невероятни гледки и прекрасна природа. Те не са за подценяване.

Затова ви предлагаме 5 тайнствени места в България, които да посетите.

Старосел

Малкото селце, разположено в склоновете на Средна гора, носи една тайнственост и мистерия от миналото. Откритите край него антични тракийски гробници и храмове допълнително го обвиват в мистика. Археологическите находки в района свидетелстват за древно население отпреди 7-8 хилядолетия. Оказва се, че Старосел е съществувал и по времето на Втората българска държава.

тайнствени места

Дяволският мост на река Арда

Дяволският мост на река Арда е изключително красиво място, тайнствено и мистично, пазещо многовековна история. Мостът е построен в началото на 16 век от султан Селим Първи. На мястото на днешния мост някога е имало римски мост, част от античен път. В близост до моста е изградена туристическа инфраструктура за отдих и пикник.

тайнствени места

Крушунските водопади

Крушунските водопади е невероятно място, което всеки българин трябва да видите с очите си. Тайнственото място представлява поредица от водопади, които са в непосредствена близост до село Крушуна. Водопадите са изключително живописни, с дълга каскада.

тайнствени места

Село Лещен

Село Лещен е старинно селище със запазени старинни къщи. В края на 19 и началото на 20 век Лещен е предимно българско село. В последно време много от старите къщи се реставрират. Идеята е да бъде запазена автентичността им.

тайнствени места

Пещера Проходна

Пещера Проходна или „Очите на Бога“ – едно от най-тайнствените места в България. Пещерата е естествено осветена, тъй като в средната ѝ зала, вследствие от ерозия таванът е прояден от просмукващите се води, образувайки феномена „Окната“ или „Очите на Бога“ — две почти еднакви по големина дупки с формата на очи, които сякаш те гледат отвсякъде.
тайнствени места

Още невероятни снимки от България:
Красиви снимки от България, които сякаш са от приказките – част 2
11 снимки от България, които сякаш са от приказките
Снимките от България, които оживяват

0 Коментар
0

Подобни публикации

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност