Начало BG Открития Методът на Лидия Ковачева, който ще ви промени изцяло

Методът на Лидия Ковачева, който ще ви промени изцяло

от LittleBG
0 Коментар

Ако искате да постигнете баланс и хармония, да прогоните умората, да излекувате сърдечни заболявания, да се избавите от хронични болки и каквото друго се сетите, то правилният начин е методът на Лидия Ковачева.

Режимът на гладолечение се провежда за 20 дни, като Лидия Ковачева препоръчва, ако състоянието е тежко или килограмите са в излишък, да се провежда през два месеца до пълно оздравяване и влизане във форма.

За един ден на гладолечение са ви нужни до 800 гр. плодове и чай, който можете да овкусявате с мед и лимон. Важно е консумирането на чая и плодовете да става през два часа, за да не се получава нежелана ферментация в организма.

През първите дни на гладолечението може да се появят хронични болки, които показват, че организмът започва да се чисти. Кожни екземи, обложен език са сред често срещаните симптоми на прочистването.

Лидия Ковачева съветва обаче, този режим да се прави всяка година профилактично. Тя твърди още, че е добре да се премине към еднодневно гладуване веднъж в седмицата.

Сред другите важни елементи на този режим е захранването. То трябва да стане постепенно, за да не се постигне обратен ефект.

Ден 1 от захранването – протича стандартно както дните от режима, но този път заменяме плодовете в едното хранене със сезонен зеленчук. Най-добре да консумираме зеленчуците рендосани или на много ситно нарязани, трябва много старателно да сдъвкваме. Не бива да се добавят никакви овкусители – сол, оцет, подправки.

Ден 2 – същия като ден 1, количествата леко се увеличават.

Ден 3 – към хапванията се добавя 1 сварен картоф или някакъв зеленчук, приготвен на пара.

Ден 4 – може да се премине на следния режим

сутрин – чай и след това плод

обед – малка салатка без сол, може да се добавят пресни подправки (магданоз, копър, 1 скилидка чесън)

следобед – чай или плод

вечеря – отново салата

Ден 5 – като ден 4

Ден 6 – към храненията може да се добавят и зърнени храни (покълнало жито, пълнозърнест хляб и др.)

Ден 7 – към храненията може да се включат и малко ядки.

Ден 8 – ако държите да ядете млечни продукти чак сега може да ги включите, но съвсем малки количества.

Ден 9 – сега може да хапнете и малко бобови и варива (леща, грах, фасул).

Ден 10 – започнете да се храните така:

до обяд – хапвайте нищо друго освен билков чай, прясно изцеден сок, лимонов сок или някакъв плод. Сутрешната обилна закуска не позволява на тялото да се изчисти от токсините и отново започва да ги складира. С плода, сока или чая му помагаме в процеса на изхвърляне на токсините

обедно хранене – хапвайте лека жива храна и никога не преяждайте

вечеря – и вечерята нека бъде лека и приятна и не много късна, защото храната поета в късни часове остава цяла нощ в стомаха ни без да се разгради, започва да ферментира, отделят се токсични газове, които се абсорбират през стените на стомаха и червата и преминават в кръвоносната ни мрежа и затова сутрин като станем сме без енергия, гади ни се, търсим двойното кафе, чувстваме се така сякаш сме бити цяла нощ, събуждаме се с лошо настроение и света ни е крив. Ако сте гладни вечер, не е защото „организма си иска своето“, а защото вие сте му създали този навик. Всичко се свежда до вредни навици. Ако го привикнете на обратното след време ще се чудите как сте живяли така въобще.

Ако държите да ядете месо, включете го в менюто си постепенно след 10-ия ден.

За това гладуване практикуващи казват, че може да помогне за цялостното оздравяване на организма без значение от болестта. Самата Лидия Ковачева твърди, че единствено в последна фаза на заболяването гладолечението не може да го повлияе, въпреки че има и случаи на излекуване.

Този тип прочистване изчиства всяка клетка, възобновява процесите на регенериране, премахва дори млади кариеси, регулира кръвната захар. Преди започване на режима обаче, задължително се консултирайте с личния си лекар.

Лидия Ковачева е българска природолечителка, диетолог и художничка. На 30-годишна възраст получава туберкулозно огнище в единия си бял дроб. Следват 10 години, които прекарва по лекарски кабинети, диспансери и санаториуми. Въпреки лечението се появяват нови болести: двустранна белодробна туберкулоза, цироза на черния дроб и тежка депресия. Има наднормено тегло, тялото ѝ е подпухнало. Лекуващият я лекар прогнозира, че ѝ остават 2-3 месеца живот

В този критичен момент от своя живот Лидия Ковачева научава за лечебното гладуване. Тъй като тогава в България няма лекар-специалист, занимаващ се с това, тя се заема да търси материали и да изучава принципите на гладолечението. Запознава се с трудовете на Хърбърт Шелтън, Аре Веерланд, Ал. Залманов, Пол Брег, Юрий Николаев и други. Самата тя казва, че се е превърнала във „вечен студент“ по медицина. Лидия Ковачева стига до извода, че човешкият организъм притежава способността да се самовъзстановява и самолекува, и това трябва да става безболезнено, неагресивно, с лекота и ласка.

Някои от нейните последователи са д-р Людмила Емилова (Варна), д-р Вергиния Георгиева (Банкя), д-р Георги Гайдурков (София), диетологът-специалист по лечебно хранене Георги Славов.
Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност