Рилски манастир – сред най-добрите места на планетата

wikipedia

wikipedia

Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Сега прочутият български символ получи и поредното световно признание. Рилският манастир влезе в класация за най-добрите места на планетата, които всеки трябва да посети.
Lonely Planet, която е една от най-популярните туристически пътеводители в света, обяви 500-те топ дестинации на планетата. В класацията място намира е родният Рилски манастир.

wikipedia

wikipedia

Номер 10 в класацията на Lonely Planet е църквата „Св. София” в Истанбул. Място намира и други балкански обекти като дворецът „Топкапъ”, Синята джамия, Ефес, Кападокия и Памуккале в Турция, манастирите Метеора в Гърция, Акрополът и още няколко обекта от региона.

„Местата, които всеки трябва да види, преди да умре” е посланието на Lonely Planet, който ще публикува снимки и информация за Рилския манастир в специално издание с подбраните „500 топ дестинации на планетата”.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.